Κτηνίατρος κάνει πείραμα σε καυτό αυτοκίνητο

Προς το τέλος του πειράματος ο κτηνίατρος φαίνεται κάθιδρος.

Ο κτηνίατρος Δρ. Έρνι Ουάρντ έκανε ένα πείραμα με τον εαυτό του ως πειραματόζωο. Κλείστηκε σε ένα αυτοκίνητο κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και κατέγραφε για μισή ώρα το τι ακριβώς ένιωθε.

Έχοντας ένα χρονόμετρο για να μετράει πόση ώρα είναι μέσα, ένα θερμόμετρο που ανέβαινε διαρκώς και μια κάμερα, κατέγραψε τα πάντα σε ένα βίντεο που ανέβασε χθες στο YouTube.

Παρότι έξω φυσούσε αεράκι και είχε ανοιχτά τα παράθυρα γύρω στα έξι εκατοστά, πολύ σύντομα η ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο είχε γίνει αποπνικτική. Μέσα σε μισή ώρα η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 47 βαθμούς ενώ ο ίδιος φαίνεται εξουθενωμένος και κάθιδρος.

Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να δω πώς νιώθει ένας σκύλος που τον εγκαταλείπουν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Και εγώ ξέρω τι συμβαίνει γιατί έχω τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο αβοήθητος και τρομαγμένος θα αισθανόταν ένας σκύλος που δεν γνωρίζει σε πόση ώρα θα επιστρέψει το αφεντικό του ενώ σιγά-σιγά ψήνεται.

Αυτά μας λέει ο ίδιος στο τέλος του βίντεο. Κάνοντας αυτό το πείραμα απέκτησε προσωπική εμπειρία για το τι σημαίνει να σε αφήνουν σε ένα καυτό αυτοκίνητο όχι για μισή ώρα αλλά και για λίγα μόνο λεπτά.

Μπορείς να πεις στον εαυτό σου όσες δικαιολογίες θες. Ότι θα κάνεις ένα μόνο λεπτό, ότι θα αφήσεις ανοιχτά τα παράθυρα, ότι έξω φυσάει και ότι τελικά δεν είναι τόσο ζεστή μέρα. Αυτές οι δικαιολογίες έιναι ανούσιες αν δεν κάτσεις κι εσύ μέσα στο αυτοκίνητο να δεις πώς είναι.

Το τελικό συμπέρασμα αυτού του τόσο γλαφυρού πειράματος είναι ένα και είναι πολύ σαφές: Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε το κατοικίδιό σας μέσα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αξίζει να δείτε το βίντεο:

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Login with Facebook:
Log In