Σκύλος και ζέστη: συμβουλές αντιμετώπισης!

Ζέστη, καιρός για βουτιές και μπουγελώματα! Αν ζεσταίνεστε εσείς μια φορά, φανταστείτε πόσο πολύ ζεσταίνονται οι σκύλοι! Σε αυτό προσθέστε και το γεγονός ότι εκείνοι δεν έχουν καθόλου ιδροτοποιούς αδένες οπότε ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο σκύλος σας να κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματός του είναι να ανοίγει συνεχώς το στόμα του (το γνωστό λαχάνιασμα με τη γλώσσα έξω).

Πως μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους σκύλους μας κατά τη διάρκεια του καύσωνα; Οι πανέξυπνοι αδέσποτοι της φωτογραφίας που ζουν στον Εθνικό Κήπο, βρήκαν μόνοι τους τη λύση αφού δεν έχουν κανέναν να τους φροντίσει, βούτηξαν στην ιδιωτική τους λιμνούλα! Όσον αφορά τους δικούς σας τετράποδους μπορείτε να τους κάνετα τα εξής:

Μην τους βγάζετε βόλτα όσο ο ήλιος καίει, βγάλτε τους βόλτα ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

– Έχετε πάντα στη διάθεσή τους άφθονο φρέσκο νερό.

– Όταν ζεστάνονται πολύ βρέξτε τους με το χέρι σας τη μύτη τους και τα πατουσάκια τους.

– Βάλτε μια βρεγμένη πετσέτα στο πάτωμα για να ξαπλώσουν πάνω της.

– Μην τους αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητό σας ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα, ο κίνδυνος της θερμοπληξίας είναι τεράστιος αφού το αυτοκίνητο γίνεται “φούρνος” αμέσως και τα ζώα μπορεί να πεθάνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

– Αν τους πάρετε μαζί στην παραλία προσέξτε μην καούν τα πατουσάκια τους στην άμμο και σιγουρευτείτε ότι κάθονται κάτω από σκια και δεν πίνουν θαλασσινό νερό.

– Βάζετε πάντα έξω από την πόρτα σας ένα μπολ με φρέσκο νεράκι για να δροσίζονται και οι αδέσποτοι φίλοι μας, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση σε νερό το καλοκαίρι και κινδυνεύουν!

Καλό καλοκαίρι! Γουφ!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Login with Facebook:
Log In