Χελώνες πήραν “διαζύγιο” μετά από 115 χρόνια σχέσης

Όταν λέμε ότι ένα ζώο είναι αιωνόβιο μάλλον εννοούμε και στις σχέσεις του! Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 115 χρόνια είναι ζευγάρι 2 γιγάντιες χελώνες από την Αυστρία. Η πολύχρονη σχέση της Μπίμπι και του Πόλντι, κάνει τους ανθρώπινους γάμους να μοιάζουν με one night stand! Οι δύο χελώνες είναι προφανώς μαζί από τα νιάτα τους αλλά τώρα που έκλεισαν πάνω από ένα αιώνα ζευγάρι η Μπίμπι αποφάσισε ότι δεν αντέχει πια ούτε να βλέπει τον Πόλντι!

Κάθε ένα από αυτά τα δύο αιωνόβια ζώα που ζουν στην Αυστρία στο ζωολογικό κήπο Reptilienzoo Happ, ζυγίζει 100 κιλά και αν ήθελαν θα μπορούσαν ακόμα και να σκοτώσουν το ένα το άλλο. Σύμφωνα με τους κτηνίατρούς της, η Μπίμπι μπορεί να έχει ακόμα και σκέψεις “δολοφονίας” του εδώ και πολύ καιρό συντρόφου της, αφού του δαγκώνει κομμάτια από το καβούκι του και του επιτίθεται στα πόδια. Μετά από αυτά το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να μετακινήσει τον Πόλντι σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, προκειμένου να είναι ασφαλής.

Τις δύο χελώνες έχουν επισκεφθεί μέχρι και ψυχολόγοι για να βοηθήσουν τον “γάμο τους”, τους έχουν δώσει και αφροδισιακές τροφές και έχουν δοκιμάσει να τις ξανακάνουν να έρθουν κοντά με παιχνίδια, αλλά εις μάτην.

Οι κτηνίατροι φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα για το τι οδήγησε τις χελώνες στο χωρισμό, αλλά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα ξανασμίξουν σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Χέλγκα Χαπ, στους αυστριακούς Times:

“Έχουμε το κατάλληλο προσωπικό να “μιλάει” με τις χελώνες και να προσπαθεί να τις ξαναφέρει κοντά και ελπίζουμε ότι το ζευγάρι μπορεί να βρει την αρμονία του και πάλι. Ξέρουμε ότι είναι πολύ σπάνιο ότι μετά από τόσα χρόνια που αυτά τα ζώα είναι ένα ζευγάρι, να καταρρεύσει η σχέση, αλλά εμείς είμαστε δίπλα τους.”

 

Via io9

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Login with Facebook:
Log In