Γατο-καφέ. Μια γιαπωνέζικη ιδέα κατακτά την Αυστρία.

Μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων με τις αρμόδιες αρχές της Βιέννης, άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή το πρώτο γατο-καφέ στην Αυστρία. Ονομάζεται “Café Neko” (Neko είναι η γάτα στα γιαπωνέζικα) και εκτός από την ιδιοκτήτρια που σερβίρει καφέ, έχει άλλους πέντε οικοδεσπότες που, σε αντίθεση με τη σερβιτόρα, μπορείς να τους χαϊδέψεις. Οι πέντε γατούλες ονομάζονται Σόνια, Τόμας, Μόριτζ, Λούκα και Μόμο και προέρχονται από καταφύγιο ζώων. Οι πελάτες μπορούν να παίζουν με τις γάτες ή απλώς να απολαμβάνουν τη νυσταγμένη παρουσία τους και τα χαλαρωτικά γουργουρίσματά τους. Το Reuters έχει slideshow με πολλές φωτογραφίες εδώ.

Η ιδέα έρχεται από την Ιαπωνία και φαίνεται πως είχε θερμή υποδοχή στην Αυστρία. Αν κάποιος θα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα (και έχει την υπομονή να περιμένει τουλάχιστον τρία χρόνια για να πάρει την έγκριση από τις αρχές) να ξέρει ότι θα είμαστε από την πρώτη μέρα οι καλύτεροι πελάτες του.

via Boingboing

Φωτογραφίες REUTERS/Leonhard Foeger

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Γατο-καφέ. Μια γιαπωνέζικη ιδέα κατακτά την Αυστρία.”

 1. 10/05/2012 at 2:00 pm #

  Μα, στην Ελλάδα, όλες οι ταβέρνες είναι σαν αυτό το μαγαζί 🙂

  • dog
   10/05/2012 at 2:09 pm #

   Όντως! Απ’ ό,τι φαίνεται όμως μάλλον στην Αυστρία απαγορεύονται οι γάτες που τρίβονται στα πόδια αυτών που τρώνε στις ταβέρνες. Ή πρέπει να έχουν ειδική άδεια. 🙂

Leave a Reply

Login with Facebook:
Log In